The Recipes

RICETTA ACCIUGHE SOTTO SALE

  Nelle aree costiere, le acciughe sotto sale, sono una preparazione tipica, semplice e gustosa, spesso un ingrediente fondamentale per la preparazione di diverse ricette….

Idee per usare i Pomodori secchi in Cucina

  La conservazione sott’olio dei Pomodori secchi è un tipo di preparazione che consente di conservare facilmente queste delizie ed averle pronte all’utilizzo immediato in…

I Testaroli: ricetta tipica della Lunigiana

    I Testaroli sono un piatto tipico della Lunigiana, zona in cui la Liguria incontra la Toscana. La loro antica storia (sono considerati il…

Croxetti Liguri al Pesto e Patate

Croxetti Liguri al Pesto e Patate Questo primo piatto dal sapore unico e dai profumi indescrivibili è un fiore all’occhiello della nostra Rubrica della Bella…

Meatballs with Genoese Pesto

Recipe Meatballs with Genoese Pesto Today we present a tasty second enriched by the flavor and aroma of our Pesto alla Genovese. Meatballs with Pesto…

How to make fresh Basil Pesto – Best recipe

Genoese pesto is a cold sauce made from basil, an aromatic plant with a bright green color. The arrival of the summer season, when basil…

FENNEL SALAD WITH FETA CHEESE

  With the first heat you know, you want fresh and light dishes. The fennel and feta salad will be ideal for your summer lunches.An…

Torta pasqualina (Easter pie)

Ingredients: 600gr flour, 500gr chards, 8 hard-boiled eggs, dried mushrooms, a half onion, 300gr quagliata (or another soft cheese, like ricotta), grated parmesan, crumbs (soft…

Baby Fish soup

Ingredients: 300gr Baby Fish, 1lt vegetal broth, 150gr thin pasta (you need to choose a pasta with a quick cooking time), 150gr zucchini, 1 egg,…

“Friscieu” fritter

“Friscieu” fritter, for a typical and delicious aperitif. Ingrediants: ½ kg of white flour, 2 egg yolks, salt, yeast and extra virgin olive oil. Preparation:…